Vul onze enquête in over onze toekomstige duurzame wijk

Ga hier direct naar de enquête: https://bit.ly/vragenlijstE

Kopgroep2030 werkt samen met Duurzaam Den Haag en bewoners uit de wijk aan het opstellen van een wijkenergieplan. In een wijkenergieplan wordt vastgelegd hoe we in de toekomst onze huizen op een duurzame manier gaan verwarmen. de toekomstige (duurzame) energievoorziening in de wijk eruit komt te zien.

 In mei 2020 hebben we een onderzoek [linkje naar onderzoek: https://www.kopgroep2030.nl/nieuws/energieonderzoek/ [1]]
gepresenteerd over de huidige energiehuishouding in de wijk. Hoeveel energie verbruiken we met z’n allen? Ons ‘energiehuisboekje’ in de wijk is nu helemaal niet in balans: in ReVa verstoken we met z’n allen voor ca. € 13.800.000,- per jaar aan gas om te koken en onze huizen te verwarmen. Dat komt per dag neer op ca. € 37.800,- per dag, ruim 1, 5 keer meer dan het gemiddelde jaarinkomen per inwoner in de wijk (ca. € 24.000,-)! Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen dat we ons er ruim de potentie is om ons ‘energiehuishoudboekje’ gesloten te krijgen. Met de juiste balans van energie besparen, benutten van lokale duurzame energiebronnen opwekcapaciteit en opslag van energie kunnen we ruimschoots in onze eigen energiebehoefte voorzien.

 Afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om het project een vervolg te geven. In 2021 gaan onderzoeken hoe we onze energiehuishouding duurzaam kunnen maken. Hierbij willen we niet alleen kijken naar het ‘energiehuishoudboekje’, maar ook naar ook naar de impact van verschillende oplossingsrichtingen op de leefbaarheid in de wijk. Denk hierbij aan zaken als impact op (en kansen voor) de lokale economie, het tegengaan van extreme hitte in de zomer en gezondheid van de leefomgeving. Daarvoor is de input van bewoners en ondernemers uit de wijk over jullie wensen, zorgen en ambities heel belangrijk! Helaas is het vanwege COVID-19 nog niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen.

 Als eerste stap hebben we daarom een korte enquête voorbereid over participatie van bewoners en ondernemers uit de wijk: https://bit.ly/vragenlijstE. Binnenkort volgt een enquête met verdiepende vragen over wat u als bewoner of ondernemer in de wijk belangrijk vindt. Laat hiervoor uw contactgegevens achter in de korte enquête en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *