Besparen en isoleren

Een belangrijk onderdeel van een duurzaam energiesysteem is dat we minder energie gaan gebruiken en de energie die we gebruiken van een duurzame oorsprong is. Om te beginnen kan iedereen  besparen op het energieverbruik van huishoudelijke- en zakelijk apparatuur/diensten (koken, computeren, printen, etc.). Nog belangrijker is het besparen van het energieverbruik voor het verwarmen van de gebouwen – door deze beter te isoleren. Het verwarmen van water voor het douchen en (af)wassen zal voor 100% duurzaam  moeten zijn en  zoveel mogelijk lokaal opgewekt (bv door  zonnepanelen opgewekte stroom of stralingswarmte). Vervolgens kan dan de resterende vraag naar energie duurzaam centraal worden ingekocht. Dit leidt er allemaal toe dat we lagere energie rekeningen hebben en de investeringen die gedaan worden in isolatie en lokale energie zich op lange termijn terugbetalen. We worden zo écht eigenaar van onze eigen energie en daardoor minder afhankelijk van andere partijen (commerciële bedrijven en ook landen).

Wil je meer weten over wat jij kan doen in jouw huis om energie te besparen door middel van isoleren of het zelf opwekken van energie? Neem dan contact op met ons via info@kopgroep2030.nl

Wij kunnen je doorverwijzen naar één van de Energie Coaches in de buurt om meer inzicht te krijgen over je energierekening en hoe je hierop kan besparen!

Met ons verduurzaam menu kun je in elk geval zelf al aan de slag.

VERDUURZAAM-MENU-FOLDER-KOPGROEP2030