Hoe gaan wij in de toekomst onze huizen van energie voorzien en verwarmen in? Meld je aan voor het Vragenuurtje Energieonderzoek Kopgroep2030

Niemand weet nu nog precies hoe we onze huizen in Regentessekwartier en Valkenboskwartier (ReVa) in de toekomst gaan verwarmen, maar één ding staat vast: voor 2040 gaan we van het aardgas af! Dit lijkt nog heel ver weg, maar het is een grote verandering en daarom gaan we nu al beginnen. Konings- en Regentesseplein is door de gemeente aangewezen als één van de 10 Groene Energiewijk, waardoor wij als bewoners de gelegenheid krijgen om mee te denken en te doen!

De gemeente komt met een wijkenergieplan waarin staat welke duurzame energiebron of –bronnen geschikt zijn voor onze buurt. Welke energiebron is dat? Kan dat lokaal? Kan ik zelf meedenken met dit plan? Hoeveel gaat dat kosten? Dat zijn goeie vragen!

De gemeente wil graag met bewoners samenwerken in dit proces, dat nu nog in de onderzoeksfase is. Om als bewoners mee te kunnen praten, om met oplossingen te komen die de buurt goed doen, heeft Kopgroep 2030 in samenwerking met Duurzaam Den Haag en de Groene Regentes een energieonderzoek laten uitvoeren voor de wijken Regentessekwartier en Valkenboskwartier.

Er is onderzocht:
– Wat het huidige energieverbruik is in de wijken Regentessekwartier en Valkenboskwartier;
– in welke mate we energie kunnen besparen;
– wat potentiële bronnen zijn van duurzame warmte binnen de wijken;
– en welk deel van de toekomstige warmtevraag  lokaal opgewekt kan worden.

De resultaten van dit onderzoek willen we graag presenteren aan iedereen in de wijk! Op woensdag 24 juni van 20:00 tot 21:00 hebben wij daarom een digitaal vragenuurtje waar wij het energieonderzoek presenteren en waar iedereen vragen kan stellen.

Dit onderzoek is de start van een proces waarin we als bewoners willen meedenken met het wijkenergieplan van de gemeente. Als bewoners hebben wij vanzelfsprekend het beste met de buurt voor en we willen dan ook samen met alle partijen een wijkenergieplan realiseren dat past bij ReVa en de bewoners. Tijdens het vragenuurtje op 24 juni zullen we dan ook vragen wie ons bij dit proces wil helpen.

Meld je aan voor aan voor het Vragenuur Energieonderzoek door een mail te sturen met je naam en postcode naar info@kopgroep2030.nl Je krijgt dan een bericht met instructies hoe je op 24 juni om 20.00 uur kunt inloggen voor dit vragenuur.

Kopgroep2030 bestaat uit een groep enthousiaste bewoners van Koning- en Regentesseplein en omgeving. Deze bewoners willen graag met alle buurtbewoners aan de slag met meer groen en schone energie in de buurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *