UPDATE: tijden en activiteiten van de groene zaterdag op 5 juni bekend!

5 juni is het wereldmilieudag en organiseert Kopgroep2030 samen met Nature Impact Days, Duurzaam Den Haag en andere buurtinitiatieven een groene zaterdag! Op drie locaties in de buurt kan jij helpen om de Konings- en Regentesseplein en omgeving te vergroenen en daarmee hittestress tegen te gaan.

Het vergroenen van onze buurt helpt het Konings- en Regentesseplein en omgeving nog mooier te maken, maar zorgt er ook voor om tijdens hete periodes het koeler blijft. Planten en bomen nemen namelijk veel hitte op, gebruiken de energie van de warmte om te groeien en zorgen vervolgens voor een koelere en vochtigere lucht. 

Regentesseplein 10:00-15:00

Op het Regentesseplein geven wij informatie over andere manieren waarop je jouw balkon kan vergroenen. Naast dat dit er heel mooi uit ziet, kan het ook zorgen voor wat meer verkoeling op het balkon. Voor insecten wordt het dan ook interessanter om in onze buurt te verblijven, wat goed is voor het ecosysteem in de onze buurt. 

Koningsplein 11:00-15:00

Het initiatief rondom Koningsplein staat te popelen om je te ontvangen om meer informatie te geven over wat er de komende jaren allemaal gaat gebeuren. Daarnaast kan je op het Koningsplein stekjes, planten en zaden ruilen met je buurtgenoten. Dit is heel duurzaam, want dan hoef je niet weer nieuwe planten te kopen, waar grond, water en transport voor nodig is. Meer planten in huis zorgen daarnaast voor een beter binnenklimaat, omdat planten de lucht filteren. 

Constant Rebecqueplein 10:00-15:00

Bij het De Constant Rebecqueplein organiseren we een Operatie Steenbreek. Hier kan je jouw tegels van bijvoorbeeld je gevel of achtertuin inleveren in ruil voor plantjes. Hiermee maken we de buurt nog groener. Er zijn ook kruiwagens aanwezig en buurtbewoners die jou kunnen helpen als je tegels van ver moeten komen. Volgende week volgt een aanmeldingsformulier, waarbij je je alvast kan opgeven en kan aangeven hoeveel tegels je komt inleveren. 

Bij het De Constant Rebecqueplein kan je ook meedenken en doen met een plantenplukbak die beschikbaar is gesteld door het Gras van de Buren en restaurant N! Je kan je aanmelden als vrijwilliger en mee doen met het onderhoud van deze bak, ook na de Groene Zaterdag van 5 juni.

Straatplanten wandeling begint op het Regentesseplein, melden kan rond 10:00 uur

Ook kan je meedoen met een straatplanten wandeling, waarbij je meer leert over de verschillende planten die groeien in onze straat, wat deze betekenen voor het ecosysteem in de buurt en welke je misschien wel kan eten als je honger hebt tijdens een wandeling. Meer informatie hierover, volgt later!

Ga via deze link naar onze instagram! 

Ga via deze link naar onze facebook-pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *