Mijn straat loopt op kop

Het Challenge project mijn straat loopt op kop, dat we het afgelopen jaar samen met de bewoners van de van Swietenstraat hebben uitgevoerd, loopt ten eind.  Alhoewel de Corona-epidemie een optimale uitvoering van het project behoorlijk heeft dwars gezeten, zijn er toch veel mooie initiatieven gestart die nu al of in de komende maanden hun resultaten gaan laten zien.

Zo’n 25% van de 160 huishoudens die in de van Swietenstraat wonen zijn op een of andere manier betrokken geweest bij het project. Bewoners hebben met diverse activiteiten meegedaan, variërend van  het zich laten informeren door een energie-coach over de mogelijkheden van verduurzamen tot het plaatsen van zonnepanelen.

We hebben met veel plezier met Jessica, Wido, Jurjen, Evelien, Bas, Margreet, Yuri en Koen samengewerkt.  De voortrekker- en voorbeeldfunctie die zij uitdragen naar hun buren zal zeker nog meer bewoners gaan stimuleren hun huis te verduurzamen.  Het team zal de komende maanden nog actief werken aan de verdere vergroening van de straat.  We blijven elkaar volgen en ondersteunen met het doel de buurt klaar te maken voor een mooie toekomst.

Voorlopige resultaten

Activiteit van SwietenstraatTotaal aantal belangstellenden in de van SwietenstraatResultaat tot nu toe
Mede trekker van Buurkracht initiatief (collectief zonnepanelenaankoop Koningsplein en omgeving)2Zeer geslaagd Buurkrachtproject met interesse van 39 mensen voor zonnepanelen
Burendag 23 sept. 2020>75 bezoekers 
Zonnepanelen126 in onderhandeling
Groen dak134 in onderhandeling
Informatie VvE’s160 (er komt dit jaar nog een nieuw actie)
Gesprek met een energy coach174 gesprekken
Waterzijdig inregelen voucher63 adviezen
Isoleren (vloer, wand, glas etc.)12>6 initiatieven
Thermisch verf11 huishoudens hebben 1 of meerder kamers geschilderd
Vergroening van de straat4Fietsvlonder, aanvraag voor containertuintjes, plannen voor bloempakken en verticale vergroening
Ontwikkeling van Verduurzaam MenuWordt iedereen nog toegestuurdWordt onderdeel van de Toolbox op www.kopgroep2030.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *