Samen met de bewoners van de van Swietenstraat zijn we gestart met ons project “Mijn straat loopt op kop”

Donderdag 4 mei hebben we samen met bewoners van de Van Swietenstraat een eerste (start) vergadering gehouden.  Wat een enthousiaste straat! Er zaten 8 mensen vol verwachting in de online “Zoom-room”  en we hebben 1,5 uur gepraat over activiteiten die we vanaf juli een jaar lang willen gaan uitvoeren.

De groep gaf aan vooral graag te willen weten waar de mensen in de straat behoefte aan hebben. Dus we gaan samen uitzoeken wie er allemaal in de straat woont, wie er interesse heeft om mee te doen (en wie niet), wat er al aan duurzame maatregelen aan de huizen is gedaan en wat men graag nog meer zou willen doen. Niet alleen in en om het huis maar ook voor de buitenruimtes op straat (fietsen, groen, auto’s etc).  En natuurlijk willen we ook weten wat de eventuele obstakels zijn. Er zijn al een flink aantal mensen die maatregelen hebben genomen maar anderen twijfelen nog of weten niet goed waarmee te beginnen. Kopgroep2030 wil de straat leren kennen en samen optrekken om “de straat op kop” te zetten!

Woon je in de van Swietenstraat en wil je ook aan het volgend overleg met je buren deelnemen? Dan ben je van harte welkom! Of wil je zelf met je straat aan de slag? Laat dat dan weten door een mail naar rene@kopgroep2030.nl te sturen.

We zijn inmiddels ook in overleg met een tweede straat, de Suezkade, en hopen ook hier binnenkort een start te maken met een eerste bewonersgroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *