Wij staan te springen om bewoners die onze buurt willen verduurzamen

Kopgroep2030 houdt zich bezig met de plannen voor andere duurzame energie bronnen en dragers om onze huizen te verwarmen en elektrische apparaten te laten werken. Daarnaast organiseren we activiteiten om de buurt te vergroenen. Want ja, ook jouw buurt gaat uiteindelijk van het aardgas af en ja ook onze buurt moet maatregelen nemen om droogte én wateroverlast in de toekomst te kunnen opvangen. Daar wil je als bewoner toch over meedenken?!

Vind je het leuk om samen met buurtbewoners te werken aan de verduurzaming van de buurt? Meld je aan via info@kopgroep2030.nl. Je hoeft geen expert te zijn of al ervaring te hebben. Enthousiasme en zin om mee te werken is wat we nodig hebben! 

Dit is wat we doen, bij welk onderwerp sluit jij aan?

Groen
We maken de buurt klimaatbestendig. Op die manier komt de buurt er niet alleen mooier uit te zien, ook hebben we door meer groen minder hitte- en wateroverlast bij extreme weersomstandigheden. We werken aan betere groenvoorzieningen zoals meer groen op daken, wateropvang, regentonnen en groen voor schaduw. Vind jij het leuk om hier aan mee te werken? Wil je je inzetten voor een regentonnenactie of Groene Zaterdag? Meld je dan aan via info@kopgroep2030.nl.

Warmte plan
We werken samen met de Groene Regentes aan een plan om onze buurt klaar te maken voor schone energie. We doen onderzoek naar wat voor onze buurt geschikte opties zijn en kijken met bewoners naar wat er in de buurt en in de huizen moet gebeuren. Vind jij het interessant om mee te werken aan dat onderzoek? Om met experts om tafel te zitten en te kijken naar technische en praktische mogelijkheden? Meld je dan aan via info@kopgroep2030.nl.

Doe mee!
Kijk op www.kopgroep2030.nl voor meer informatie over ons. We vergaderen gemiddeld 1 keer per maand en daarnaast heb je soms (online) bijeenkomsten met bewoners. Verder zul je af en toe wat uitwerken of maken. Gemiddeld kost het 8 uur per maand, maar dat is ook grotendeels afhankelijk van je eigen inzet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *