Laat het maar regenen!

De regentonnen actie van de Kopgroep kwam voor ons op een perfect moment. We hadden net onze tuin opgeruimd, een make-over laten doen en veel nieuwe planten in de nieuwe borders geplaatst. Onze kleine regenton was niet meer geschikt voor de tuin. Nu we veel meer groen hebben staan, was de ton na 2 keer water geven al leeg. Tijd voor een grotere ton dus!

Op een zaterdagmiddag 11 juni 2022 konden we op het Koningsplein inschrijven voor een regenton. We hebben niet lang getwijfeld en meteen gekozen voor de grootste ton van 300 liter. De ton van TONTON kostte ons €165 euro inclusief bezorging, een vulautomaat en kraantje. Je kon de ton ook laten installeren voor nog wat extra euros maar omdat we er al ervaring mee hadden, dachten we dat niet nodig te hebben

Groene zaterdag op 11 juni

Omdat we in de zomer best lang op vakantie waren moesten we even wachten op de bezorging van de ton. Maar in september kwam de ton dan toch.

Daarna installeren. Dat ging op zich prima, maar de ton liep niet vol. De vulautomaat stond niet helemaal goed in de regenpijp. Je moet wel even checken dat jij loopt. Hij stond waarschijnlijk iets naar achter gekanteld. Dus de eerste regenbui liep het riool alsnog in. Daarna ging het beter. De ton loopt inmiddels top. We willen nog wel iets doen om er een stukje groen voor te zetten. Maar we zijn blij met het eindresultaat. En wij niet alleen:

Chantal en Dave, Stephensonstraat